Lazer Epilasyon

Tüm ve Üst Bacak Lazer Epilasyon Yaptıranlar | Ne Kadar Sürer, Nasıl Yapılır?

İçerik

Tüm ve üst bacak lazer epilasyon yaptıranlar memnunlar mı? Bacak lazer epilasyon ne kadar sürer, yan etkileri ya da zararları var mıdır, sonuçları kalıcı mıdır? Bacak lazer epilasyon fiyatları ne kadardır?

Evet, bacak bölgesi lazer epilasyon hakkında her şeyi konuşacağız sizlerle.

Hemen başlayalım.

Bacak lazer epilasyon nasıl yapılır?

Öncelikle, bacak bölgesi lazer nasıl yapılır, dilerseniz bu konuya kısaca değinelim.

Epilatör, ağda gibi kılları kökünden alan uygulamaların lazer epilasyondan ortalama 2 ay öncesinden bırakılmış olması gerekir.

Yine cildi soyucu ya da aşındırıcı, tüyleri sarartıcı ürünlerin de kullanılmıyor olması çok önemlidir.

Uygulama öncesi kılların kısaltılması gerekir. Kıllarınızı jiletle işlemden 2-3 gün önce temizleyebilirsiniz.

Uygulama bölgesinin temiz olması da önemlidir. Zaten gerisi uzmanların işi.

Lazer epilasyon öncesine dair daha önce pek çok makalemizde dikkat edilmesi gerekenler konusuna değinmiştik. Göz atmak isteyenler, Lazer Epilasyon Uygulaması Öncesi yazımızı okuyabilirler.

Peki lazer epilasyon bacak kaç dakika sürer? Tüm bacak lazer uygulamasının ortalama 45 dakika süreceğini belirtelim. Bacak lazer epilasyon acıtır mı? Hiçbir acı hissetmeyeceğinizi söyleyemeyiz ama dikkate değer bir ağrı ya da acı da söz konusu değildir. Uygulama sonrası lazer epilasyon bacak ağrısı yapar mı? Hayır, tüm ve üst bacak lazer epilasyon yaptıranlar böyle bir sorun yaşamayacaklardır elbette.

Diğer yandan, acı konusu biraz da cihazlarla ilgilidir. Bacak bölgesi için en çok tercih edilen lazer epilasyon cihazının Alexandrite Lazer olduğunu biliyoruz. Yine en az acıyı da bu cihazla hissedersiniz.

Diode lazer de sık kullanılan bir yöntem ve güvenli. Daha ayrılı bilgi için Diode Lazer yazımızı okuyabilirsiniz.

Yine ND:Yag lazer de bazen kullanılan bir cihazdır. Özellikle esmer tenlerde iyi sonuçlar vermesi, nispeten acılı da olsa bu cihazı kullanılabilir kılıyor. Son dönemde merkezlerce pek tercih edilmese de bir ara bilgi olarak değinmiş olalım. Daha çok bilgi için buradan lütfen. 🙂

Bacak lazer epilasyon erkek

Erkek bacak kılları da ayrı bir konu. Epilasyona son yıllarda erkeklerin de rağbet ettiğini, özellikle omuz, sırt, bacak gibi bölgelerdeki kıllardan şikâyetçi olduklarını biliyoruz. Erkek bacak epilasyon fiyatlarına az sonra ayrı bir başlık altında değineceğim ama öncelikle birkaç şey söylemek istiyorum.

Yukarıda anlattığım işlemler ve dikkat edilmesi gerekenler, erkekler için de geçerlidir. Erkeklerin kadınlara göre bir avantajı da kıllarının kalın ve sert olmasıdır. Kadınlarda özellikle üst bacak kılları ince olduğundan bazen istenilen sonuçlar alınamayabiliyor ama erkekler bu anlamda şanslıdırlar.

Erkeklerde bacak bölgesi lazer tedavisi konusunu da konuştuğumuza göre uygulama kaç seansta biter, bir seans kaç dakika süre, biraz da bu ayrıntılara değinelim.

Bacak lazer epilasyon kaç seansta biter?

Gelelim çok önemli bir konuya: Lazer epilasyon bacak kaç seansta biter, lazer epilasyon bacak seans aralıkları ne kadardır?

Bunun kıl ve cilt yapısına, yani kişiye göre değişeceğini her fırsatta vurguluyorum ama ortalama bir rakam da vereceğim elbette. Bacak lazer epilasyon ortalama 5-6 seansta biter ve seans aralıkları 2 – 2,5 ay kadardır.

Lazer epilasyon kaç seansta kesin sonuç verir gibi soruları çok alıyoruz. Malum, net bilgiler istiyoruz her zaman. 🙂 Söylediğim gibi, ortalama 6 seans lazerle bacak kılları büyük ölçüde temizlenmiş olacaktır. Geriye çok ince ve sarı tüyler kalacaktır ki bunlar da sizi zaten rahatsız etmezler. Yine de bu ince tüyler için jilet ya da tüy dökücü kremler kullanabilirsiniz.

Bacak lazer epilasyon kaç seans sürer konusuna da değindiğimize göre, sıradaki başlığımıza geçebiliriz.

Bacak lazer epilasyon sonrası

Evet, biraz yukarıda lazer sonrası krem diyerek bakım konusuna da girmiş olduk sanırım.

Lazer epilasyondan sonra dikkat edilmesi gereken bazı konular var. Nelerdir bunlar, tüm ve üst bacak lazer epilasyon yaptıranlar nelere dikkat etmelidirler, bir bakalım.

Belki en önemlisi, uygulamadan sonraki iki gün güneş ışınlarından korunmamız gerektiğidir. Güneşe çıkmamalı, çıkılacaksa da güneş kremi kullanılmalıdır.

Bacak bölgesindeki kılların dökülmesi bir ayı bulabilir. Kese ya da peeling ile dökülmeleri kolaylaştırabiliriz ama uygulamadan sonraki bir hafta kese ya da peeling yapmıyoruz, yalnızca ılık bir duş. 🙂

Bunun dışında bir de kremler var. Bepanthol, Madecassol gibi cildimizi yatıştırıcı kremler kullanabiliriz. Bu konuda daha ayrıntılı bilgi için Lazerden Sonra Kullanılacak Kremler yazımızı da hatırlatalım.

lazer epilasyon öncesi ve sonrası bacak bakımı, dikkat edilmesi gerekenler, kaç seansta biter… Sırada olası yan etkiler…

Bacak lazer epilasyon zararları ve yan etkileri

Bacak bölgesi lazer zararları hakkında da birkaç şey söyleyelim.

Lazer epilasyonunun bilinen, ispatlanmış herhangi bir zararı yoktur ama belli kişilerde bazı yan etkiler gözlemlenebiliyor, evet. Bacak bölgesi, kıllar özellikle kalınsa en iyi sonuç olunan ve güvenli alanlardan bir tanesi.

Bazen bronz olan kişilerin cildinde kabuklanma ve bu kabukların soyulmasının ardından yer yer lekelenmeler görülebiliyor. Bu lekeler geçicidir ve normale dönmesi birkaç ayı bulabilir. Eğer emin ellerdeyseniz, kalıcı olabilecek herhangi bir yan etki söz konusu değildir. Lazerli epilasyon zararları konusunda ayrıntılı bir yazı hazırlamıştık; Lazerli Epilasyonun Olası Zararları makalemizi okuyabilirsiniz.

Bacak için lazer epilasyon fiyatları nedir, biraz da bu konuya değinelim.

Tüm bacak ve yarım bacak lazer epilasyon fiyatı

Evet, bacaklar için lazer epilasyon fiyatları için de birkaç şey söyleyeceğim. Elbette lazer epilasyon bacak seans fiyatları olarak vereceğiz rakamları.

Alt bacak lazer epilasyon fiyatı (yarım): 600

Tüm bacak epilasyon fiyatları: 750

Bu fiyatların kadın ve erkek hastalarda doğal olarak değiştiğini hatırlatmak isterim. Erkek bacak lazer epilasyon fiyatları nedir, bayan bacak epilasyon fiyatları ne kadardır, daha ayrıntılı fiyat tablosu için Lazerli Epilasyonda Fiyatlar yazımızı okuyabilirsiniz.

Şimdi gelelim bacak bölgesi lazer yaptıranlar ve yorumları bölümüne.

Tüm ve Üst Bacak lazer epilasyon yaptıranlar ve yorumları


5 seans komple bacak lazer epilasyon yaptırdım. Söylendiği gibi ince kıllar hariç hepsi temizlendi gibi. Yüzde 90 başarı. Çok memnunum gerçekten. bacak lazer ne kadar diye merak edenlere söylemiş olayım. Tum bacak lazer fiyati kampanyalı olunca uyguna da geliyor aslında. 6 seans kampanyalı fiyat 2250 TL oldu. Bir seansım kaldı, 1 ay sonra onu da yaptıracağım.


Erkek bacak lazer epilasyon fiyatları bence pahalı. Tamam, kampanyalı oluyor falan ama kesinlik arz etmiyor sonuçta. Uygun bir merkez araştırıyorum şu an. Olmazsa olmaz. Bacak bölgesine lazer erkekler için şart değil sonuçta, bayanlar gibi değiliz.


Kızlar, lazer epilasyon bacak kaç seans acaba? Tüm ve üst bacak lazer epilasyon yaptıranlar söyleyebilirler mi lütfen? Söylendiği gibi en fazla 5-6 seansta bitiyor mu sahiden? Üst bacak kılları ince olduğundan uzun sürüyor filan diye duydum.


En iyi bacak lazer epilasyon cihazı sizce hangisidir arkadaşlar? Bacak lazer epilasyon haberleri okudum internette biraz, Alex en doğru sistem deniyor ama Diyot de iyi deniyor. Sizler hangi cihazla yaptırdınız? Tüm ve üst bacak lazer epilasyon yaptıranlar deneyimlerini bizlerle paylaşabilirler mi?


Tek bacak lazer epilasyon yaptırılır değil mi? Sonuçta tercihe bağlı bu. Tuhaf bir şekilde özellikle sol bacağımla ilgili sorun var. Aslında önce hormonlarımı ölçtüreceğim. Merkezle görüşmek istiyorum bu konuyu. Antalya’da birkaç merkezi aradım. Bacak lazer epilasyon listesi, fiyat listesi yani normal gibi geldi bana. Genellikle 6 seans kampanyaları var ve fiyatlar da yarım bacak 1250-1500 civarı. Bacak lazer epilasyon paketi öneriyorum herkese.


Gittiğim merkezde lazer bacak fiyatları seans başına 500 lira idi. Kampanyalı fiyat 2150 dediler ama fazla geldi bana biraz. Sizin merkezinizde bacak lazer epilasyon ne kadar?


Erkeklerde lazer epilasyon bacak sıkıntılı iş. Öyle 6 seferde falan bitmiyor kesinlikle. İkinci yılımda döndüm ben uygulamada. 8 seans oldu. Daha yolumuz uzun gibi bakalım. Bacak kılları erkek için başa bela ama pişman da olmaya başladım gibi biraz bu işe bulaştığım için.


Bacak kılları lazer ile temizleniyor ama kıllarınızın kalın olması şart. Yoksa boşuna çaba sarf edersiniz. Zaten üst bacakta hiç işe yaramadı benim. Kıllar gözle görünmeyecek kadar inceydi o bölgede. Alt bacaklar tamam ama eğer oradaki kıllarda inceyse önce birkaç ay jiletlemeniz lazım kalınlaşsın diye.


Lazer çok pahalı ve garantisi de yok. Ev tipi cihazlar var, ipl ya da epilatör filan. Bacak kılı alma makinesi fiyatları uygun da hem. Bacak lazer epilasyon şikayet edenler de fazla bu arada. Yanıklar, temizlenmeyen kıllar. Gerçi lazer uygulamasının genel sorunu bu ama…


Arkadaşlar benim de birkaç sorum olacak. Rica etsem tüm bacak lazer epilasyon yaptıranlar ilgilenebilirler mi? Tüm bacak lazer epilasyon kaç seans sürer, fiyatı nedir ve kesin sonuç alınabiliyor mu yoksa kıllar biraz kalıyor mu yine? Teşekkür ediyorum şimdiden.


Bacak bölgesi lazer nedir, önce bunu iyi anlamamız lazım sanırım. Bacak bölgesini ikiye ayırmalıyız: Üst ve alt bacak. Alt bacaktaki kıllar kalın ve serttir, bu yüzden de iyi sonuç verir ama üst bacakta aynı etkiyi göremeyiz çünkü kıllar incedir. Lazer epilasyon bacak uygulaması yaptıracak olanların bunu bilmesi lazım. Bir de lazer epilasyon bacak acıyor mu diyenler için bilgi vermek istiyorum. Klişe olacak ama sinek ısırığı gibi küçük bir yanma hissedebilirsiniz. Bacaklar çok hassas bölgeler olmadığı için korkmanıza gerek yok ama acı eşiğiniz çok düşükse bilemem tabii.

Tüm ve üst bacak lazer epilasyon yaptıranlar, yorumları, öncesi sonrası, olası zararları ve fiyatları… Sanırım her şeyi konuştuk. Soru ve yorumlarınız için aşağıdaki yorum kutusundan bana ulaşabilirsiniz.

Pürüzsüz bacaklara sahip olmanı dileklerimle…

Tuba KARADAG

Lazer epilasyona dair tüm deneyimlerimi sizlerle paylaşıyorum. Ankara'daki lazer epilasyon merkezlerini mercek altına alıyorum. Yorumlarınızı bekliyorum. :)

Paylaş
Tarafından yayınlandı
Tuba KARADAG

Yakın zamandakiler

Lazer Epilasyon Fiyatları 2023 | Ucuz Kampanya ve Paketler

Lazer epilasyon fiyatları 2023 için sizlerle ayrıntılı bilgiler paylaşacağım. Öncelikle bir şeyi hatırlatmak isterim: Lazerli…

2 yıl once

Lazer Epilasyon Kaç Yaşında Yaptırılır? Erken Yaşta Lazer Riskli mi?

Lazer epilasyon kaç yaşında yaptırılır? Herkes her yaşta lazerli epilasyon yaptırabilir mi, yaptırmalı mıdır? Evet,…

4 yıl once

Lazer Epilasyondan Sonra Kıllar Ne Zaman Dökülür? Tüyleri Elle Çekmek

Lazer epilasyondan sonra kıllar ne zaman dökülür? Lazerden sonra tüylerin dökülmemesi konusunda ne söylenebilir? Kalan…

4 yıl once

Lazer Epilasyondan Sonra Hangi Krem Kullanılmalı? | Kıllar, Duş, Kese ve Yapılması Gerekenler Hakkında

Lazer epilasyondan sonra hangi krem kullanılmalı? Lazer epilasyon ilk seans sonrası dökülme ne zaman başlar? Uygulama…

4 yıl once

Lazer Epilasyon Öncesi Jilet Kullanımı | Ağda, Anestol ve Yapılmaması Gerekenler Hakkında

Lazer epilasyon öncesi jilet kullanımı nasıl olmalı? Lazer epilasyon öncesi jilet ne zaman yapılmalı? Lazerli…

4 yıl once

Adetliyken Lazer Epilasyon Yaptırılır mı? | Lazer Regl Geciktirir mi?

Adetliyken lazer epilasyon yaptırılır mı, lazer adet gecikmesi yapar mı, regl dönemi lazer sorunları, öncesi,…

4 yıl once